VEČGENERACIJSKI CENTER ILIRSKA BISTRICA

TOČKA MOČI ILIRSKA BISTRICA

 

V mesecu februarju je svoja vrata odprl Večgeneracijski center Ilirska Bistrica, sofinanciran s strani MDDSZ in EU skladov. Nahajamo se v Domu na Vidmu in sicer v pisarni ruskega konzula. Do njega najlaže dostopate z Gregorčičeve ceste.

VGC bo predstavljal osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju. Njegov namen je druženje, ohranjanje oz. širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik družin, njihovim družinskim članom in drugim posameznikom.

Na območju občine Ilirska Bistrica se bo odvijalo:

  • neformalno druženje in srečevanje, ki ni vsebinsko določeno in ciljnim skupinam predstavlja ustvarjanje in /ali vzdrževanje socialne mreže,
  • informiranje uporabnikov, saj bo center deloval kot informacijsko središče, kar pomeni da uporabnikom posreduje informacije o razpoložljivih storitvah s področja preprečevanja, obvladovanja in odpravljanja socialnih stisk in težav,
  • aktivnosti za izboljšanje komunikacije in kakovosti družinskega življenja,
  • dejavnosti za družine in posameznike ter vsebine iz področja nasilja v družini.

 

Aktivnosti se bodo izvajale nekajkrat tedensko (najmanj 25 ur tedensko) v dopoldanskem in popoldanskem času. Sodelovanje in aktivno vključevanje v  večgeneracijskem centru je za uporabnike brezplačno.

V prostorih centra že potekajo neformalna druženja, spoznavamo se ob pogovoru in širimo mreže svojih znanstev.  Za vas smo odprti:

ponedeljek  od 8.00  do 12.00

torek od 8.00 do 12.00

četrtek  od 8.00 do 12.00 in od 16.30 do 19.00

petek od 8.00 do 12.00

 

Skupaj se bomo udeleževali brezplačnih delavnic, krajših izobraževanj in izpopolnjevanj. Družili se bomo ob pogovorih, izmenjavi mnenj in izkušenj. Spoznavali, da nas povezujejo interesi, izzivi in iskanje rešitev.

Center je namenjen in odprt za vse občane in občanke občine Ilirska Bistrica. Obiščite nas, delite z nami vaša zanimanja in izkušnje. Skupaj z nami oblikujte podobo Vašega centra, v katerem se bomo vsi počutili dobrodošle.

Aktualna dogajanja in novice lahko spremljate tudi na facebook straneh Ljudska Ilirska Bistrica ali Večgeneracijski center Dom na Vidmu in fb-profilu Ljudska univerza Ilirska Bistrica.

VGC Točka moči Ilirska Bistrica

EU logoAŽ logoMin. logo

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 2)