Oddajo si lahko ogledate s klikom na ime oddaje:

5. oddaja “Plača – pravice in obveznosti delavcevStrokovnjaki so predstavili: kaj je osnovna bruto plača in kaj vse imamo na plačilni listi, katere dodatke poznamo, kako je z nadomestilom za nego in boleznino, elektronsko vročanje plačilne liste, kako plačilne liste poslati šoferjem, kaj je pomembno pri nameri o zaposlitvi ter na koncu o izplačilu regresa 2023.

V 4. oddaji “Zaposlili smo tujca: kako naprej?” so nadaljevali s temo zaposlovanja tujcev. Z gosti so govorili o integraciji tujcev. Odprli so debato o tem, zakaj je za zadrževanje tujih sodelavcev ključno znanje slovenskega jezika, ter spregovorili o spremembah, ki jih prinaša novela zakona o tujcih.

3. oddaja »Zaposlili bi tujca: dodana vrednost ali izhod v sili?« se poleg postopka zaposlovanja tujih sodelavcev dotakne tudi učenja slovenskega jezika v praksi, ter kako dolgoročno zadržati sodelavce v podjetju.

V 2. oddaji »Nevidni del praznikov« so strokovnjaki spregovorili o tistem na kar med prazniki pogosto pozabimo. Identificirali spregledane sodelavce in stiske ter osamljenost zaposlenih na delovnem mestu. Prav v času praznikov se stiske in osamljenost še poglobijo, zato je pomembno, da jih znamo prepoznati in skladno z njimi tudi ukrepamo.

V 1. oddaji »Trendi na trgu dela in kako naj se HR pripravi nanje?« smo spoznali kaj strokovnjaki napovedujejo glede trga dela v Sloveniji in širše. Kako se podjetja prilagajajo trenutnim trendom v gospodarstvu in kako rešujejo kadrovsko krizo.  

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)