Oddajo si lahko ogledate s klikom na ime oddaje:

9. oddaja: “Kako zmanjšati in spoštovati bolniške odsotnosti“. Posvetili so se temu, kako zmanjšati in spoštovati bolniške odsotnosti. Govorili so o vzrokih za bolniške odsotnosti ter o vplivih na zaposlene in delodajalce. Glavne teme so bile: – kako spoštovati bolniško odsotnost sodelavca, – kaj lahko delodajalci in posamezniki naredimo za zmanjšanje bolniških odsotnosti, – kakšne so nove smernice pediatrov in – kakšen vpliv ima nespoštovanje bolniških odsotnosti na kolektivno zdravje.

8. oddaja “Nikoli ni prepozno za boljšo službo”. Strokovnjaki so zagrizli v temo nadaljevanja šolanja odraslih. Če so predstavniki Baby boom generacije povprečno zamenjali dve do tri službe, je za generacijo Y značilno, da bo zamenjala več poklicev. Predstavniki mlajših generacij, kot sta generaciji Z in Alfa, pa bodo delovali v poklicih prihodnosti, ki nam niso niti še dobro znani. Dejstvo je, da je vseživljenjsko učenje neizbežno. In kako lahko svoje znanje nadgradimo v odrasli dobi? Zamenjamo zaposlitev in pridemo do želenega poklica? Poti so odprte.

7. oddaja Umetna inteligenca v HR – Nas bodo zamenjali roboti?. Strokovnjaki so govorili na temo umetne inteligence (AI) na kadrovskem področju. Dejstvo je, da je umetna inteligenca tu, od nas pa je odvisno, ali jo bomo znali koristno uporabiti kot orodje pri delu.

6. oddaja “Plača: Nagrajevanje, bonusi in motivacija” . Strokovnjaki so odgovarjali na vprašanja: Kako je z bonusi in božičnico, kako motivirati zaposlene in zakaj včasih 13. plača ni pravi motiv, predstavili so plačni sistem podjetja Big Bang, ki zajema nagrajevanje vseh zaposlenih.

5. oddaja “Plača – pravice in obveznosti delavcevStrokovnjaki so predstavili: kaj je osnovna bruto plača in kaj vse imamo na plačilni listi, katere dodatke poznamo, kako je z nadomestilom za nego in boleznino, elektronsko vročanje plačilne liste, kako plačilne liste poslati šoferjem, kaj je pomembno pri nameri o zaposlitvi ter na koncu o izplačilu regresa 2023.

V 4. oddaji “Zaposlili smo tujca: kako naprej?” so nadaljevali s temo zaposlovanja tujcev. Z gosti so govorili o integraciji tujcev. Odprli so debato o tem, zakaj je za zadrževanje tujih sodelavcev ključno znanje slovenskega jezika, ter spregovorili o spremembah, ki jih prinaša novela zakona o tujcih.

3. oddaja »Zaposlili bi tujca: dodana vrednost ali izhod v sili?« se poleg postopka zaposlovanja tujih sodelavcev dotakne tudi učenja slovenskega jezika v praksi, ter kako dolgoročno zadržati sodelavce v podjetju.

V 2. oddaji »Nevidni del praznikov« so strokovnjaki spregovorili o tistem na kar med prazniki pogosto pozabimo. Identificirali spregledane sodelavce in stiske ter osamljenost zaposlenih na delovnem mestu. Prav v času praznikov se stiske in osamljenost še poglobijo, zato je pomembno, da jih znamo prepoznati in skladno z njimi tudi ukrepamo.

V 1. oddaji »Trendi na trgu dela in kako naj se HR pripravi nanje?« smo spoznali kaj strokovnjaki napovedujejo glede trga dela v Sloveniji in širše. Kako se podjetja prilagajajo trenutnim trendom v gospodarstvu in kako rešujejo kadrovsko krizo.  

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)