Ljudska univerza Ilirska Bistrica je bila skupaj z Ljudsko univerzo Postojna uspešna na javnem razpisu KOMPETENCE 2023 – 2029 za območje Primorsko-notranjske regije. Projekt sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. Namen projekta je povečati vključenost odraslih v izobraževanje ter izboljšati kompetence, ki jih odrasli potrebujejo na trgu dela, za zaposljivost in osebni razvoj, za delovanje in odzivanje na tehnološke ter demografske spremembe v sodobni družbi.

V projekt se lahko vključijo vsi odrasli. Prednost imajo osebe, ki imajo največ srednješolsko izobrazbo, zaposleni in brezposelni starejši od 55 let (ne glede na izobrazbo) in tujci.

Nudili bomo programe, ki bodo zajemali širok nabor tem: slovenščina, tuji jeziki, računalniške in digitalne vsebine, samoiniciativnost in podjetnost, trajnostni razvoj in zeleno gospodarstvo, zdrav življenjski slog, finančna pismenost, kulturna zavest in izražanje itd.

Prve izvedbe pričnejo v letu 2024 ob zapolnitvi skupin.

V projekt bo vključenih skoraj 2000 odraslih iz celotne regije. Vsi programi bodo za udeležence brezplačni. Pričetki posameznih izobraževalnih programov bodo objavljeni sproti.

Veseli smo pridobljenih projektnih sredstev. Z uspehom na javnem razpisu dokazujemo, da smo pomemben dejavnik pri razvoju človeških virov v regiji. Z našimi izobraževanji bomo odraslim v lokalnih okoljih omogočili, da bodo pridobili ali nadgradili temeljne kompetence, ki jih potrebujejo za uspešno delo in življenje v sodobni družbi.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)