VABLJENI K OBISKU!

Vse dejavnosti TVU so BREZPLAČNE. Zaželene so prijave na 041 438 599 ali info@lu-ilirska-bistrica.si.

IME DELAVNICEDATUM IN ČASOPIS
Predstavitev dejavnosti - NA PLACU16. maj ob 10.00Predstavitev dejavnosti Ljudske univerze Ilirska Bistrica: svetovalnje o končanju in nadaljevanju šolanja, učenju učenja, predstavitev SSU - Središča za samostojno učenje, VGC Dom na Vidmu, študijskih krožkov....
Otroška gibalno likovna delavnica ART KAluža17. maj ob 18.00Namenjena otrokom starim 6 in 7 let. Preko igre, gibanja, petja in plesa se bomo sprostili in spoznali nekatere likovne pojme. Le te bomo povezali z izvedbo likovne naloge. Slikali bomo s prstnimi barvami in čopiči na različne materiale in podlage. Delavnica je zasnovana na spodbujanju otrokove kreativnosti in ustvarjalnosti. Ob zaključku delavnice se bomo z osvojenim znanjem predstavili staršem.
Predavanje o funkcionalni prehrani21. maj ob 9.00 v VGC Dom na VidmuVabljeni na predavanje o pravilni prehrani priporočeni ljudem, ki imajo težave z zdravjem.
Obiskovalci bodo dobili informacije o pravilnem prehranjevanju, kaj je potrebno umakniti iz prehrane v času zdravljenja, s čim lahko hranila nadomestimo, nekaj zelo pomembnih informacij glede ocvte prehrane, sadja in zelenjave. Obiskovalci bodo dobili nakupovalni seznam, nekaj receptov in kopico praktičnih informacij.
Prijave na 041 438 659 ali jaka.ziberna@planetzdravja.com
Z zgodbami na pot - športno literarni sprehod po poti Makse Samsa23. maj ob 17.00Športni literarni pohod po poti Makse Samsa (Ilirska Bistrica - Dolnji Zemon - Ilirska Bistrica). Pohod bo potekal s pomočjo aplikacije, ki so jo ustvarile učiteljice na OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica - knjižničarka Gabrijela Boškin Blokar, sodelovale so tudi učiteljice Martina Jenko Mavrič in Marta Bratovič. Sama pot bo tako dodatno obogatena s športnimi in literarnimi nalogami.
Delavnica: Uporaba pametnega telefona24. maj ob 8.30 na Ljudski univerzi Ilirska BistricaVabljeni vsi upokojenci! Na delavnici boste spoznali kaj vam ponuja vaš pametni telefon. Naučili se boste urediti začetni zaslon, spremeniti svetlost ekrana in velikost črk in melodije zvonenja, fotografirati in sliko urediti, pisanje in pošiljanje sporočil in fotografij v sporočilu in še in še.
Delavnica: Varno brskanje po spletu26. maj ob 16.00 na Ljudski univerzi Ilirska Bistrica Na delavnici boste spoznali kako varno uporabljati spletne brskalnike, kakšna so dobra in močna gesla, ki jih ni lahko odkriti, kaj storiti v primeru vdora v e-pošto, kako prepoznati lažno in izsiljevalsko e-pošto in še kaj.
Vabljeni vsi, ki vas tema zanima.
Spoznaj svoje spretnosti - Zaglej priložnosti!
Delavnica: SVOS - spletni vprašalnik za ocenjevanje spretnosti
30. maj ob 9.00 na Ljudski univerzi Ilirska BistricaSpoznaj in oceni svoje spretnosti s pomočjo spletnega vprašalnika SVOS! Svetovalka iz Ljudske univerze Ilirska Bistrica ti bo pomagala pri dostopu do vprašalnika in nudila vso morebitno pomoč pri reševanju. Predvsem pa bo svetovalka poskrbela za mirno okolje v katerem boš lahko sproščeno reševal vprašalnik, se osredotočil na posamezne naloge in prišel do rezultatov, ki boso odražali tvoje trenutne spretnosti pri branju in razumevanju besedil, reševanju problemov v tehnološko bogatem okolju in vsakdanjem življenju. Svetovalka lahko rezultate tudi pogleda in ti svetuje kako lahko svoje spretnosti še izboljšaš!
Dan za kakovost - Pohod na Snežnik10. junij ob 8.00Dan za kakovost bomo obeležili z ustvarjanjem tesnejših vezi med vsemi ustvarjalci vsebin na LU Ilirska bistrica. Družili se bomo zaposleni na LU in naši zunanji izvajalci. Skupaj se bomo podali iz Sviščakov na našo najbolj priljubljeno goro s prekrasnim razgledom - Snežnik.
(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)