1. JULIJ od 8.7.2019 do 12.7.2019 od 9.00 do 11.30 v VGC Točka moči Dom na Vidmu

 

Vesele in igrive počitniške delavnice za vse nadobudneže.

Izvajalka: Jerica Strle

      2.  AVGUST –  ŠAH ZA VSE GENERACIJE

           od 19.8.2019 do 24.8.2019 od 9.00 do 12.00 v VGC Točka moči Dom na Vidmu

          

Delavnice so namenjene vsem ljubiteljem kraljevske igre, ne glede na starost in šahovsko znanje. Pod mentorstvom FIDE mojstra Danijela Beletiča bodo začetniki ubirali prve korake, tisti, ki pa že imajo določeno znanje, bodo le tega poglobili.

Igra je primerna tako za otroke kot za odrasle. Zato lepo vabljeni otroci, njihovi spremljevalci in vsi ostali odrasli da se sprehodite po črnobelih poljih in odkrijete čarobni svet šaha tudi sami.

Delavnice so organizirane v sodelovanju s Šahovskim klubom Rimex Ilirska Bistrica.

Izvajalec: Danijel Beletič

 

  1. DELAVNICA ZA SAMOPOMOČ »Tudi vi se lahko prerodite«

            Torek, 23.7.2019, in 6.8.2019, ob 19.00 v VGC Točka moči  Dom na Vidmu

 

V mesecu juliju se bomo posvetili ažni čakri oz. tretjem očesu.  Čakra predstavlja center, ki nam pomaga videti in čutiti stvari zunaj materialnega. Prek tega pridobivamo za nas pomembne informacije. Nahaja se med našimi obrvmi in sije v indigo barvi. Njena ubranost nam pomaga pri samozavedanju, duhovnih spoznanjih in jasnovidnosti kot taki, dobro služi tudi pri zaznavanju vzorcev in spominu. Pravilno delovanje čakre nam lahko pomaga videti svet takšen kot je in manifestirati lastne želje ter izboljšati intuicijo.

Avgusta bomo spoznali  Kronsko Čakro-  čakra zavesti.  Je center spiritualnosti in lastne mirnosti. Nahaja se na vrhu glave in je tako povezava našega telesa in duše z Univerzumom.

Njeno dobro delovanje nam pomaga,da nenehno širimo svoje znanje. Prek nje lahko  kljub zahtevam sveta preidemo z osredotočanja zgolj na materialno k zavedanju višjega smisla življenja. Odpiranje kronske čakre omogoča, da zaživimo polnejše in pomirjeni sami s seboj.

Hvaležni za prostovoljne prispevke.

Izvajalka in prijave: Jožica Ramšak

 

  1. Z NARAVO IN LJUBEZNIJO DO ZDRAVJA:

Torek,  9.7.2019, in 20.8.2019 ob 18.30

Sreda, 10.7.2019, in 21.8.2019 ob 8.30 dopoldan v VGC Točka moči  Dom na Vidmu

 

Vsakdanje učenje, delo, skrbi, medsebojni odnosi nam vsem povzročajo stres, ki vodi v bolezen, izgorelost, neuspeh… Da bi si lažje znali sami pomagati in pravočasno prepoznali stres in njegove posledice, organiziramo v poletnem času dvourne delavnice v naravi v dopoldanskem in večernem času, za vse, tudi tisti, ki imate obveznosti popoldne.

Dobili se bomo v VGC Točki moči Ilirska Bistrica 15 minut pred pričetkom in se skupaj odpeljali na Črne njive. Kdor lahko ali želi iti peš,  se nam pridruži pol ure prej v VGC ali kar pri Baru Črne njive. Skupaj  bomo odšli v gozd, kjer se bomo v naravi našli podporo za svoje delovanje. Zaznavanje, povezovanje z energijami narave  bo potekalo posamezno in v manjših  skupinah 2 do 3 osebe.

S SEBOJ  PRINESITE VODO IN PODLOGO ZA SEDENJE IN  LEŽANJE NA TLEH.

Za ostalo bomo poskrbeli mi.

Zaželen prostovoljni prispevek.

Prijave: Jožica Ramšak tel. 041 289 632

Izvajalka: Jožica Ramšak

 

 

  1. “ZA DOBRO POČUTJE IN IZGLED POMAGAJMO CELICAM V NAŠEM TELESU”

         Četrtek, 18.7.2019, in 22.8.2019 ob 19.00 v VGC Točka moči Dom na Vidmu

 

Vsi si želimo zdravja in dobrega počutja, da bi lahko v vsakdanjem življenju delovali polni energije in zadovoljni s seboj in okolico.

V sodelovanju s Prerojen.si in družbo Neolife pripravljamo julijsko predavanje v katerem bomo govorili o tankem črevesju, ki je odgovorno za vsrkavanje hranil. Neposredno je povezano s srcem in našim splošnim počutjem. Velik pomen pri njegovem delovanju imajo bakterije in encimi.

 

Avgustovska  tema bodo   težave zaradi prekomerno aktivnega sečnega mehurja (inkontinenca), ki v današnjem času prizadenejo skoraj vsakega šestega Slovenca. Moški s temi težavami imajo često povečano tudi prostato. Te težave prizadenejo dostojanstvo, ustvarjajo nizko samopodobo, vplivajo na spremembo načina življenja.

Pri otrocih so v ospredju lahko težave z zadrževanjem urina. Kar 30 % otrok trpi za to težavo. Dokazano je namreč, da občasno ali stalno povišan tlak v mehurju tudi do 30 % zmanjša prekrvitev sluznice in mišice mehurja. Zlasti pri deklicah so pogostejša vnetja mehurja (cistitisi).

Predstavili vam bomo nekaj rešitev kako si lahko pomagamo na fizičnem nivoju in kaj vse vpliva na delovanje mehurja tudi drugače.

Pridružite se nam od 18.30 dalje, da lahko preizkusite delovanje izdelkov neolife in se vpišete za žrebanje

 

Izvajalka in prijave: Jožica Ramšak, tel. 041 289 632.

 

 

  1.  CELODNEVNE IZKUSTVENE DELAVNICE:

Sobota,  20.7.2019, in nedelja, 21.7.2019,

Sobota , 24.8.201,9 in nedelja, 25.8.2019, od 9.00 do 17.00 ob v VGC Točka moči  Dom na Vidmu

 

Julijska tema je energija Jupitra – veselje, motiviranost

Jupiter je največji med planeti v našem sončnem sistemu: ljudje z močnim jupitrom so v skupini ljudi opaženi. Odlikuje jih prijetna narava, sposobnost smejanja in zabavanja ljudi. Sposobni so razmišljati na široko, ne ukvarjajo se z malenkostmi. Stvari znajo zapeljati tako, da se zgodijo same.

Negativnosti planeta: nepoznavanje lastnih meja lahko pripelje k pretiravanju na vseh področjih (zapravljanje, prenajedanje, pretiravanje s pijačo…) ter do  pomanjkanje natančnosti in reda.

Avgustovska tema je energije Saturna- omejitev

Omejitve, ovire in težave izvirajo lahko iz okolice ali pa iz nas samih:  strahovi in kompleksi, ki blokirajo od znotraj; vsem oviram vlada Saturn, zato so ga astrologi veliko stoletij videli predvsem kot slabega, prinašalca težav.

Saturn vlada ljudem za katere verjamemo da z nogami stojijo trdo na tleh. So zanesljive osebe, nagnjene k podrobnostim. Radi zaključijo to kar so začeli,  so organizirani, čisti in urejeni.Odlikuje jih natančnost in strogost.

Prevelik vpliv planeta se kaže kot pesimizem, depresija, videnja le slabih plati, izguba stika z veseljem…. Moč omejitev se spremeni v preveliko kritičnost, iskanje napak, nezmožnost tveganja tveganja, iskanje izgovorov… 

Ob prijavi sporočite vaše rojstne podatke in uro rojstva, da preverimo v kateri hiši in v katerem znamenju je vaš Mars. Podatki niso obvezni za sodelovanje na delavnici, lahko so vam v pomoč pri razreševanju negativnih kvalitet in introvertirane energije.

Prijave in dodatne informacije na 041 289 632, Jožica Ramšak.

 

SEPTEMBER

DOPOLNILNA DEJAVNOST NA KMETIJI – PRILOŽNOST ZA DODATEN ZASLUŽEK

registracija osebnega dopolnilnega dela, dopolnilne dejavnosti na kmetiji ali s.p.

Poleg osnovne dejavnosti lahko na kmetiji opravljate več vrst dopolnilnih dejavnosti,  ki  omogočajo boljšo rabo proizvodnih zmogljivosti in delovnih moči kmetije ter pridobivanje dodatnega dohodka.

V mesecu septembru vas vabimo na delavnico, na kateri boste spoznali možnosti in priložnosti, ki jih ponuja samozaposlitev na področju kmetijstva. Kako začeti? Spoznali bomo kako registrirati osebno dopolnilno delo, dopolnilno dejavnost na kmetiji ali s.p. Kako začeti?

Vsebina delavnice:

–          kaj je primarna kmetijska dejavnost

–          kdaj je potrebna registracija dopolnilne dejavnost na kmetiji, kaj se lahko opravlja kot dopolnilna dejavnost ter postopek registracije

–          katera dela se lahko opravljajo kot osebno dopolnilno delo ter postopek priglasitve in vrednotnice

–          postopek registracije s.p.

–          registracija obrata v primeru predelave živil

–          prednosti in slabosti posameznih oblik opravljanja dela

–          primeri iz prakse

 

Delavnica je  del aktivnosti operacije »Stare obrti za nove podjetniške priložnosti«, sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Izvajalke: Tamara Urbančič in Zdenka Žakelj

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)