PESTICIDI V NAŠI PREHRANI IN NJIHOV VPLIV NA NAŠE ZDRAVJE,

     27. 3. 2019, ob 18.00,

v VGC Točka moči Dom na Vidmu.

Zaradi naraščanja prebivalstva se potrebe po hrani povečujejo. Sorazmerno s temi zahtevami že od leta 1950 strmo narašča poraba pesticidov v intenzivnem kmetijstvu. Uporabljajo se za preprečevanje razvoja, nadzorovanje ali uničenje škodljivih organizmov. Potrošniki se z njihovimi ostanki največkrat srečamo v sadju in zelenjavi, pa tudi v mesu saj se nahajajo v krmi živine.

Pri tem se sprašujemo:

  • Ali imajo dolgoročne učinke na naše zdravje in okolje?
  • So res nevarni in se jim je potrebno izogniti?
  • Kaj pa zdravje ljudi, ki so jim pri delu neposredno izpostavljeni ali tistih, ki živijo v okolju, ki je obremenjeno s pesticidi?

Na predavanju si bomo odgovorili na ta in številna druga vprašanja ter se seznanili z najnovejšimi dognanji stroke s tega področja.

Izvajalka aktivnosti je ga. Suzana Poharič.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem predavanju!

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)