Barvanje kamenčkov je značilno za mednarodni dan prijaznosti, ki ga obeležimo 13.11. Pobarvajte ga tudi vi! Lahko ga pustite ob cesti in mogoče bo nekomu privabil nasmeh na obraz.

Povezava do zanimive strani za učencehttps://padlet.com/marijamohar/Samorazvijalnica

Povezava do zanimive strani za staršehttps://padlet.com/marijamohar/starseresevalnica

Ideje za ustvarjalno preživljanje jesenskih dni: https://www.varuska-ziva.si/15-enostavnih-aktivnosti-za-zabavno-karanteno/

Lutkovno gledališče Maribor
Lutkovno gledališče Maribor je v sodelovanju s Televizijo Maribor objavilo posnetke desetih lutkovnih predstav, ki so dostopni v arhivu MMC RTV Slovenija >
Izbirate lahko med predstavami: Jakob in mesto, Ko je Šlemil šel v Varšavo, Krst pri Savici, Kurent, Rdeča Kapica, Sneguljčica, Volk in kozlička, Žaba Greta, Zelišča male čarovnice in Žogica Marogica.

Primorska gledališča, knjižnice in knjigarne
Vabimo k poslušanju pravljic v okviru pobude Igralci primorskih gledališč berejo pravljice … na spletu, ki je nastala v letu 2020 v sodelovanju med SSG Trst, Gledališčem Koper in SNG Nova Gorica s knjižnicami in knjigarnami iz Nove Gorice, Gorice, Trsta in Kopra. Vsebine bodo v prihodnje še dopolnjevali.

Mestna knjižnica Ljubljana
V knjižnici pripravljajo različne spletne vsebine za otroke in mlade:
Preberi pravljico, za družine z majhnimi otroci in samostojne mlade bralce.
https://www.mklj.si/pravljicna-soba2/prelistaj-pravljico

Poslušaj pravljico, za družine z majhnimi otroci https://www.mklj.si/pravljicna-soba2/poslusaj-pravljico
https://www.mklj.si/pravljicna-soba2/lahkonocnice

 

RTV Slovenija

Na sporedu Otroškega in mladinskega programa RTV Slovenija bodo v posebnem programskem izboru predstavljeni tudi nekateri od preteklih Kinobalonovih naslovov. Kinobalon tokrat izpostavlja animirani seriji Rija in Krokodil ter Ernest in Celestina za najmlajše, tedenska priporočila pa lahko redno spremljate na Kinobalonovi spletni strani. Kinobalon je ob tem objavil tudi brezplačna dodatna pedagoška in ustvarjalna gradiva za starše in otroke, ki so prav tako zbrana na Kinobalonovi spletni strani. Najstnike pa bo s tedenskimi izbori in priporočili na družabnih omrežjih “odpeljal” Kinotripov filmski izbor.

(Skupno 428 obiskov, današnjih obiskov 1)