HitRa znanja« je mesečna videocast oddaja, kjer vam v 45 minutah strokovnjaki iz prakse podajo aktualne informacije o trgu dela in razvoju zaposlenih.  Vsaka naša epizoda je predvajana v živo, kot webinar. Lahko se nam pridružite v živo in sooblikujete oddajo z vašimi vprašanji. Organizirajo jih Zveza ljudskih univerz Slovenije, Cene Štupar in kadrovska družba Trenkwalder.

Informacije in znanja so namenjena kadrovskim službam, vodjem in direktorjem,  vsem, ki se ukvarjajo z razvojem in vodenjem zaposlenih in posameznikom, ki jih tovrstna vprašanja zanimajo.

V 8. epizodi bomo zagrizli v temo nadaljevanja šolanja odraslih. Če so predstavniki Baby boom generacije povprečno zamenjali dve do tri službe, je za generacijo Y značilno, da bo zamenjala več poklicev. Predstavniki mlajših generacij, kot sta generaciji Z in Alfa, pa bodo delovali v poklicih prihodnosti, ki nam niso niti še dobro znani. Dejstvo je, da je vseživljenjsko učenje neizbežno. In kako lahko svoje znanje nadgradimo v odrasli dobi? Zamenjamo zaposlitev in pridemo do želenega poklica? Poti so odprte. V oddaji bomo debatirali o tem:

  1. Da za zamenjavo poklica nikoli ni prepozno.
  2. Kakšne so možnosti pridobitve izobrazbe.
  3. Zakaj je pomembno, da delodajalci svojim zaposlenim omogočimo izobraževanje.
  4. Katere vzpodbude lahko posameznik koristi, če nadaljuje s šolanjem.

Z vami bomo v sredo, 20. septembra 2023, ob 10.00, ko se lahko pridružite oddaji. Kasneje bomo objavili povezavo do posnetka.

O plači so se pogovarjali v 5. in v 6. oddaji, v 7. pa o umetni inteligenci Chat GPT (glej spodaj arhiv).

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)