Vsako leto Zveza ljudskih univerz Slovenije pripravi konferenco Prihodnost dela, s katero nagovarja trende v poslovanju. Letos bomo v prihodnost pogledali z vidika trajnosti. Opozorila strokovnjakov, da moramo spremeniti način življenja in predvsem način poslovanja, so zelo glasna. Trajnost je vpeta v vse strateške dokumente Evropske unije in Slovenije. Kako lahko torej vpeljemo trajnost v naše poslovanje in kako velike premike bo treba storiti?

Vabimo vas, da se nam pridružite 22. junija ob 9.00 preko svoje najljubše naprave!

PROGRAM IN GOVORKE:

Zeleni prehod in poslovanje organizacijmag. Anita Hrast, IRDO9:00–9:50
Kompetentni in zeleniEma Meden, ACS9:50–10:10
Predstavitev načrta razvojnih spodbud Ministrstva za gospodarstvo turizem in športSibil Klančar,  direktorica direktorata za razvojna sredstva, MGRT10:10–10:25
Odmor 10:25–10:40
Trajnost v HR – PRIMER DOBRE PRAKSEAleksandra Logar, Plastika Skaza10:40–11:10
Krožno gospodarstvo v tekstilu – PRIMER DOBRE PRAKSELucija Kobal, Tekstina11:10–11:40
Odmor 11:40–11:50
Od odgovornih sodelavcev do odgovorne kulinarike  – PRIMER DOBRE PRAKSEKatja Šturm, Jezeršek11:50–12:20
Kako uvajati trajnost v organizacije glede na temperament zaposlenih?mag. Natalie Cvikl Postružnik, Insights12:20–12:40
Zaključne misli gostiteljamag. Bojan Hajdinjak, predsednik ZLUS12:40–12:45

Pretekla leta smo se z vami ter ostalimi 400 gosti srečevali na konferenci Voditelj prihodnosti na Brdu. Od pandemije dalje pa prinašamo konferenco na vaše najljubše naprave, ter tja, kjer se počutite najbolj udobno.

Dobra novica je, da nas letos prostor ne omejuje, tako se nam lahko pridružite tudi vsi tisti, ki ste pretekla leta ostali brez sedeža na naši konferenci.

✅✅ Prijavite se TUKAJ. ✅✅

Katja Šturm, vodja Oddelka za komuniciranje in trajnostni razvoj v podjetju Jezeršek gostinstvo d.o.o.
V podjetju Jezeršek gostinstvo, vodilnem na področju cateringa in gostinske dejavnosti v Sloveniji, se zavedajo, da so za boljši jutri pomembne korenite spremembe v smeri trajnostnega ravnanja v celotnem gostinskem sektorju.  Z odgovornostjo so zasnovali trajnostno poslovno strategijo (2021-2027), s katero želijo spodbujati razvoj in uporabo novih inovativnih trajnostnih modelov. Katja Šturm, vodja Oddelka za komuniciranje in trajnostni razvoj, bo predstavila številne strateške aktivnosti, povezane s trajnostno naravnanostjo poslovanja, ki že kažejo odlične rezultate na ključnih področjih.
Lucija Kobal bo predstavila projekt New cotton project v katerem je Tekstina je partner projekta. Projekt je financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Glavni cilj  projekta je prikaz popolnoma krožnega modela za komercialno proizvodnjo oblačil, iz tekstilnih odpadkov po potrošnji v nova oblačila. Projekt  združuje celotno krožno verigo tekstila, da bi prikazal pretvorbo tekstilnih odpadkov po potrošnji, v vlakna visoke kakovosti, ki se lahko uporabljajo za proizvodnjo oblačil za celotno modno industrijo. Tekstilni odpadki bodo v bodočnosti predstavljali pomembno surovino v razvoju novih oblačil in prispevali k zmanjšanju porabe surovin iz narave.
Mag. Natalie Cvikl Postružnik je certificirana strateginja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Raziskave kažejo, da je trajnost ena od temeljev delovanja organizacij v prihodnosti ter pomemben dejavnik pri nakupnih odločitvah strank. Izdelali ste strategijo trajnosti, načrt, vodstvo je zavezano postavljenim ciljem. Pri pripravi so sodelovali tudi zaposleni, morda ves tim. Kaj pa sedaj? Ali je komuniciranje trajnosti samoumevno? Ali “mora” biti s strani zaposlenih sprejeto kot dano dejstvo? Katera orodja so primerna, smiselna in učinkovita za uvajanje strategije ter kako se odražajo na temperamentih zaposlenih?
Ema Meden vam bo predstavila kako pomembna je krepitev zelenih kompetenc kot temelj trajnostnega delovanja organizacije. Delila pa bo tudi svoje izkušnje v projektu Podnebni cilji v VIZ.
Aleksandra Logar, vodja kadrovske službe v podjetju Plastika Skaza d.o.o. bo prva, ki nam bo predstavila primer dobre prakse. Skozi prikaz podjetja Plastike Skaza d.o.o. bomo videli kako trajnost živijo v tem podjetju. Spoznali bomo pot TRAJNOSTI, in sicer od ideje oziroma želje, da postane TRAJNOST tudi ena izmed glavnih vrednot podjetja pa do praktičnih primerov kako se je trajnost naselila v kulturo podjetja.
Mag. Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO nam bo v predavanju predstavila trajnostni razvoj in družbeno odgovornost – kaj so osnovni pojmi in kakšna je vloga izobraževalnih organizacij, gospodarstva, države. Na kratko bo predstavila še globalne, EU in nacionalne usmeritve na področju trajnostnosti: kaj podjetjem prinaša trajnostno poslovanje, kaj pomeni zeleni prehod in prenova poslovnega modela. Prikazala bo s strateški pristop k upravljanju trajnostnosti in družbene odgovornosti v organizacijah – koordinacijo in pomen soustvarjanja tega področja med zaposlenimi.
(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)