1. NEPAL SKOZI OČI NEPALCA

Sreda, 19.2.2020 ob 18.00 v Mali dvorani  Doma na Vidmu

Akademski slikar, fotograf, oblikovalec, zvočni terapevt, ljubiteljski pohodnik Birman Shrestha je prišel v Italijo leta 2009, z željo, da bi nadaljeval študij v Firencah. Danes živi v Sloveniji, kjer si je ustvaril družino.

Zapustil je  redno zaposlitev  v zelo dobro stoječem podjetju in sledil svojemu skritemu, notranjemu glasu. V naravo, stran od računalnika, v pristni stik z ljudmi. Deluje kot  svobodnjak, ki sledi svojim sanjam, predvsem pa posluša svoje srce.

Ljudi uči, kako spoznati, ozavestiti, kaj je dejansko pomembno v življenju, kdo so, od kod prihajajo in konec koncev, kam bomo nekega dne vsi odšli. Uči nas, kaj je življenje, kaj pomeni živeti, biti živ. Kako pravilno dihati in meditirati.  Njegova iskrena želja je zvabiti nasmehe na obraze čim več ljudi.

Pri svojem delu uporablja tibetanske zvočne posode, katere je sam pozorno izbral in pripeljal v Slovenijo. Vodi ga intuicija ter želja dati ljudem le najboljše.

V Evropo jer prišel z vedenjem, da ne moreš v svet, dokler ne spoznaš, doživiš svoje države.

V Nepal se rad vrača, predvsem v gore, kjer pozabi na materialni svet in uživa v pristni naravi. S predstavitvijo nas vabi, da se mu na enem takih potovanj domov pridružimo.

Izvajalec: Birman Shrestha

 

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)