Predstavitev UDARNIH DOGODKOV v MAJU

1. DELAVNICA ZA SAMOPOMOČ, »Tudi vi se lahko prerodite«

Torek, 7. 5. 2019, ob 19.00, v VGC Točka moči Dom na Vidmu

 V mesecu maju se bomo posvetili srčni čakri, ki deluje kot prevodnik energije in mesto, kjer se izmenjujejo in harmonizirajo energije vseh drugih čaker.

 Če srčna čakra ni odprta in normalno pretočna, naša vitalna energija ne more neovirano krožiti. Zaprta je povezana z neprijetnimi čustvi in čustvenimi ranami, ki so nastale že v zgodnjem otroštvu ali pozneje, v vseh vrstah odnosov, ki so pustili v nas globoke rane. To na fizičnem nivoju  lahko povzroča težave s srcem, pljuči, z dihanjem, astmo, kronični bronhitis, tiščanje v prsih, oslabljen imunski sistem, avtoimunske bolezni, bolečine v hrbtu v predelu lopatic, težave s hrbtenico v prsnem delu…

Čustvene in mentalne težave: pri navezovanju pristnih medčloveških odnosov, pomanjkanje empatije, brezčutnost, nezaupanje, žalost, zamera, sovraštvo, maščevalnost, nihanje razpoloženja, občutek nesprejetosti, depresivnost, izoliranost, »kupovanje« naklonjenosti drugih, žrtvovanje oziroma igranje žrtve.

Naučili se bomo osvobajati in krepiti srčno čakro z meditacijo, delo v parih, in fizičnimi vajami.

Hvaležni za prostovoljne prispevke.

Izvajalka aktivnosti je ga. Jožica Ramšak. Prijave na tel. št. 041 289 632.

 

2. HARMONIJA DUŠE IN TELESA USTVARJA VITKO IN VITALNO TELO TER GIBČNO HRBTENICO

Četrtek,  9. 5. 2019 in 23. 5. 2019, ob 18.00, v VGC Točka moči Dom na Vidmu

Vsi, ki imate težave s hrbtenico ali v njej čutite bolečine, težko premagujete napore ali  vas bolijo sklepi ali si preprosto želite spremembe v življenju, pridružite se nam na delavnici.

Pod vodstvom go. Jožice, se na podlagi njenih lastnih izkušenj osvobajamo bolečin v hrbtenici, telesu in rešujemo vzroke za odvečne kilograme na vseh nivojih. Osvobajamo miselne in čustvene vzroke, učimo se vaj za samopomoč pri sproščanju bolečin v hrbtenici in vaj za krepitev mišic, ki ščitijo hrbtenico ter pripomorejo k preoblikovanju telesa – postave.

V maju nadaljujemo z vajami  za prsni del hrbtenicepomenom  hoje ter gibanja za krepitev in izgorevanje maščob, meditacijo za sprejemanje sebe takšnega kot sem, da se lahko spremenim.

Spoznali bomo prehranjevanje po srednjem glikemijskem indeksu in krvni skupini.

Zaželen prostovoljni prispevek.

Izvajalka aktivnosti je ga. Jožica Ramšak. Prijave na tel. št. 041 289 632.

 

3. DELAVNICA TAPKANJA – odtapkajmo slabe navade

Ponedeljek, 20. 5. 2019, ob 9.00, v VGC Točka moči Dom na Vidmu

V majski delavnici tapkanja bomo s tapkanjem reševali vprašanje škodljivih in slabih življenjskih navad. Kako se odreči slabim navadam v ravnanju, ki nas motijo pa jih kljub temu vsakodnevno uporabljamo.

Skupaj bomo spoznavali in odstranjevali vzgibe, zaradi katerih se jih držimo.

Izvajalka aktivnosti je ga. Darija Abram.

 

4. “ZA DOBRO POČUTJE IN IZGLED POMAGAJMO CELICAM V NAŠEM TELESU”

Ponedeljek, 20. 5. 2019, ob 19.00, v Mali dvorani Doma na Vidmu

 Vsi si želimo zdravja in dobrega počutja, da bi lahko v vsakdanjem življenju delovali polni energije in zadovoljni s seboj in okolico.

V sodelovanju s Prerojen.si in družbo Neolife pripravljamo mesečna predavanja, v katerem se bomo posvetili podpori delovanja VRANICE IN TREBUŠNE SLINAVKE. Dobro delovanje le teh nam pomaga, da imamo dovolj energije, dobro presnavljanje, da se obvarujemo diabetesa, odvečnih kilogramov,…

PRIDRUŽITE SE NAM OD 18.30 DALJE, DA LAHKO PREIZKUSITE DELOVANJE IZDELKOV NEOLIFE IN SE VPIŠETE ZA ŽREBANJE

Izvajalka aktivnosti je ga. Jožica Ramšak. Prijave na tel. št. 041 289 632.

 

5. POMAGATI LJUDEM V STISKI PO RUGLJOVEM VZORU

Torek, 14. 5. 2019, ob 18.00, v Mali dvorani Doma na Vidmu

Na pobudo in vabilo DZA Ilirska Bistrica se  nam bo predstavil dr. Andrej Perko, doktor psihologije in specialist kliničnopsihološkega svetovanja. Dolga leta je bil koterapevt in sodelavec dr. Janeza Ruglja, zdaj pa nadaljuje njegovo delo. Svoja spoznanja je objavil v strokovnih člankih in knjigah Samopodoba ljudi v stiski, Družina na križpotju, Otroci alkoholikov in tiranov ter Pijan od življenja.

Seznanil nas bo s Psihoterapevtskim delom, ki temelji na aktiviranju človekovih telesnih, umskih in duhovnih moči na podlagi terapevtskega pakta, kar vzpodbudi procese empatičnosti in (re)socializacije na podlagi česar prenehajo vzroki za odvisnost. Namen psihoterapevstskega dela je pomagati ljudem v kakršnikoli življenjski stiski; alkoholikom, narkomanom ali kako drugače psihosocialno prizadetim ljudem, posebej mladim, ki želijo svoje življenje urediti, se odtrgati iz objema primarne družine, doštudirati ali pa zgolj doseči višji nivo svojega delovanja.

Skrivnost uspeha psihoterapevtskega procesa tiči v doslednem izpolnjevanju terapevtskega pakta, rednem udeleževanju sestankov skupin in na vračanju sočloveku, kar je nekdo v času stiske prejel od drugih.

Izvajalec aktivnosti je dr. Andrej Perko.

 

6. BLAGODEJNI UČINKI MIKROORGANIZMOV NA ZDRAVJE IN PROBIOTIKI

Sreda,  29. 5. 2019, ob 18.00, v VGC Točka moči Dom na Vidmu

Krava ima v svojih štirih želodcih osem kilogramov mikroorganizmov, ki ji pomagajo pri prebavi.

Kaj pa človek? Včasih je veljalo: “Si to, kar ješ”. Danes spoznavamo, da smo med drugim tudi to, kar jedo mikroorganizmi, prebivalci našega črevesja. Naše telo gosti deset krat več celic mikroorganizmov, kot je telesu lastnih celic, masa le teh pa presega maso naših možganov, kljub temu njihova vloga ostaja prezrta, tudi zaradi prepričanja, da so nevarni.

Naučiti se moramo, kako si zagotoviti ustrezne pogoje, da bodo v našem telesu uspevali zdravju koristni mikroorganizmi, kako nam pri tem lahko pomaga prehrana in kakšni probiotiki so najboljši za naše zdravje.

Probiotiki so prehranski pripravki, ki vsebujejo žive mikroorganizme z blagodejnim učinkom na človeka. Raziskave, ki proučujejo uporabnost probiotičnih kultur, kažejo na njihove številne koristne učinke na prebavo, imunski sistem, počutje, celo na protirakavo aktivnost. Z njimi si lahko pomagamo pri depresivnem počutju, pomirimo razdražljivo črevesje, odpravimo zaprtost, driske, akne, znižamo visok holesterol in visok krvni tlak, izboljšamo delovanje imunskega sistema in preprečimo okužbe.

Izvajalka aktivnosti je ga. Suzana Poharič.

 

Dodatne informacije na tel. št. 05 71 45 022, v dopoldanskem času.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)