1. POGLED SKOZI OBJEKTIV, 4.5. 2018 ob 19.00 v VGC Domu na Vidmu, izvajalca  Andrej Udovič in Stojan Spetič
  2. Več kot stoletje in pol je minilo od prvega uspelega poskusa (1839), da bi ujeli podobo in jo zadržali v obliki svetlobnega zapisa. Danes je fotografska podoba prisotna skoraj na vseh področjih našega življenja in močno vpliva na vizualno podobo bivanjskega prostora. Da bi ustvarili fotografijo, ki bi navdušila nas in gledalca, se je potrebno vizualno opismeniti. Če hočejo tisti, ki nosijo idejo fotografije v svojem pogledu in želijo preko nje tudi drugim kaj sporočiti, ali pa jih samo nagovoriti, je fotografski tečaj POGLED SKOZI OBJEKTIV idealna priložnost.

 

  1. 2. DOTIKI ANGELOV, torek, 8. maja od 17.30 dalje, izvajalka Martina Zorza

Vodene meditacije in terapije z energijami, kontakt 031781461, zaželen prostovoljni prispevek za izvajalko.

 

3. VARNOST V CESTNEM PROMETU, 15. 5. 2018 ob 9.30 v Mali dvorani, izvajalec Javna agencija za varnost prometa, DARS, OZRK Ilirska Bistrica, PP Postojna, Združenje FORTOKS

Projekt »Sožitje – varnost v cestnem prometu« je namenjen voznikom v tretjem življenjskem obdobju in vsem, ki so aktivni v cestnem prometu. V okviru dogodka se bodo udeleženci seznanili s štirimi vsebinskih sklopih:

  • Osvežitev znanja prometnih predpisov in pravil (prilagojeno lokalni problematiki)
  • Varna vožnja po avtocesti in hitri cesti (sodelujejo strokovnjaki iz DARS-a)
  • Praktično svetovanje o zdravstvenih kriterijih (npr. vid)
  • Svetovalna vožnja z ocenjevalcem na vozniškem izpitu (po dogovoru)
  • Lokalna cestna problematika

V sklopu dogodka bodo udeleženci prejeli preventivna gradiva (odsevne trakove, odsevne jopiče…).  Omogočimo sebi in drugim, da bi v cestnem prometu, čim dlje ostali samostojni, mobilni in predvsem varni.

PRIJAVE OBVEZNE do PETKA, 11.5.2018, na 05/714 50 22 ali vgc.ilbistrica@gmail.com.

4. SVETOVALNO SREDIŠČE ZA INFORMIRANJE ODRASLIH, vsak tretji petek v mesecu ob 8.00 – 10.00 v VGC v Domu na Vidmu

Pridobite informacije o tečajih, predavanjih, vrstah izobraževanj, možnostih dokončanja šolanja…. v domačem kraju ali drugod. Vas zanima nadaljevanje/dokončanje šolanja ali pridobitev NPK? Pri nas pridobite vse potrebne informacije o programih.

 

5. ZDRAVILNA ZELIŠČA V DOMAČEM GOSPODINJSTVU, 23. 5. 2018, ob 18.00 v Mali dvorani, predavatelj Karmen Pugelj

 

Vsi poznamo izrek, da za vsako bolezen rožica rase. Pa se znamo po njem tudi ravnati? Pridružite se nam in skupaj bomo spoznali najpogosteje rožice na naših travnikih, njihovo zdravilno moč in najučinkovitejše pripravke za ohranjanje in izboljšanje zdravja.

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)