Predstavitev UDARNIH DOGODKOV v APRILU

 

  1. ACCESS BARS, 4.4. 2018 ob 18.00 v Mali dvorani, izvajalka Katja Štembergar.

Ali veste, da na vaši glavi obstaja 32 točk, ki, če se jih rahlo dotaknemo, omogočijo, da na lahkoten in nežen način sprostite električni naboj, ki se je v vaših možganih nabral v zvezi s čustvi, občutki, razmišljanji, pogledi, dogodki, ki ste jih doživeli tekom življenja?

Izvajanje tehnike Access bars je tako preprosto, da se je z lahkoto naučijo tudi otroci. Če si želite v svojem življenju več lahkotnosti, radosti in več možnosti, je to zagotovo tudi nekaj za vas.

 

  1. KRIPTOVALUTE, 11. 4. 2018 ob 18.00 v Mali dvorani, predavatelj Uroš Radosavljević

Kriptovalute, Bitcoin, Blockchain, nori zaslužki, potencialni balonček, poslovanje prihodnosti in še par izrazov dandanes slišimo na prav vsakem koraku. V predavanju bomo dobili vse splošne informacije in odgovore na vprašanja: kaj so kriptovalute, kje in kako jih lahko kupimo, na kakšen način jih hranimo, kako z njimi upravljamo, ali jih je priporočljivo imeti…  Tudi v Slovenoiji imamo bankomate na katerih lahko bitkoine kupujemo in prodajamo. Stopimo skupaj v prihodnost.

  1. PODEŽELJE, PROSTOR POSEBNOSTI IN PRILOŽNOSTI, 18. 4. 2018 ob 18.00 v Mali dvorani, predavatelj prof.dr. Anton Prosen

Z nami bo dr. Anton Prosen, dolgoletni profesor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo pri Univerzi v Ljubljani. Je dobitnik številnih priznanj in plaket s svojega področja ter od leta 2016 častni občan mesta Ilirska Bistrica.

  • Človek je skozi stoletja kultiviral in izrabljal podeželski prostor za preživetje in ob tem ustvaril edinstveno kulturno krajino, tako v vaseh kot tudi v okoliškem gospodarskem prostoru. Živel in gospodaril je po načelih sonaravnosti. Sodobni človek, še posebej v času po drugi svetovni vojni, ko je veljala tako politična kot strokovna usmeritev, da je potrebno povečati stopnjo urbanizacije, je pričel gledati na podeželje kot na zaostali in nesodobni prostor. S časom smo ugotovili, da podeželje ni zgolj prostor za pridelavo hrane in bivalni prostor, temveč ima veliko pomembnih funkcij za celotno družbo. Začeli smo prostor in ljudi gledati kot potencial za razvoj novih ali za obuditev starih dejavnosti. V temu prostoru najdemo mnoge posebnosti, ki jih danes cenimo kot dediščino in obenem lahko razmišljamo o razvoju dejavnosti, ki nudijo prebivalcem zaposlitev, obiskovalcem pa razvedrilo in preživljanje prostega časa idr. Prikazane bodo metode in pristopi pri oživljanju ali razvoju določenih dejavnosti na podeželju.
  1. PRECENJENA IN PODCENJENA KONOPLJA, 25. 4. 2018 ob 18.00 v VGC Domu na Vidmu, predavareljica Suzana Poharič.

Na predavanju bomo dobili odgovore na vprašanja kako konopljo  pridelujemo, kdo jo lahko prideluje in za katere namene?  Poznamo njeno induustrijsko uporabnost za  tekstil, gradbeništvo, izolacijo, prehrano (dober vir omega-3 kislin)?  Kaj je res in kaj ne, ko govorimo o zdravilnih in o škodljivih učinkih različnih sort konoplje in njene uporabe v medicini? Je res zdravilo proti raku?

 

  1. DRUŠTVO INCA, 26. 4. 2018 od 13.00 dalje, v VGC Domu na Vidmu

 

Društvo INCA iz Kopra nudi posredovanje in vodenje mednarodnih pokojninskih zahtevkov, preverjanje plačanih prispevkov v Italiji, pogoje upokojevanja, posredovanje informacij vezanih na zdravstveno varstvo in brezposelnost….

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)